Vranje: Isplaćene dnevnice za jučerašnji štrajk vranjskih Opštinara

Štrajk i bekstvo u hladovinu FOTO S. Tasić

VRANJE, 9. jul 2015, (VRANJE-ONLINE) – Nekoliko desetina osoba koje su juče štrajkovale zbog ignorisanja gradonačelnika, priznalo je danas da su uredno isplaćeni za prisustvo na štrajku.

Naime, mali broj građana koji je juče štrajkovao razvukavši 14 transparenata uperenih protiv gradonačelnika, prozivao je gradonačelnika da ih nije pozvao na sastanak i da ih je ignorisao.

Kako Vranje-Online saznaje iz dobro obaveštenih izvora, nekoliko učesnika je priznalo da je uredno isplaćeno za prisustvo na štrajku. Dnevnica je iznosila oko 40 evra.

„Nisam ni znao  kakvi su štrajkovi, dobio sam poziv od prijatelja, rekao mi je da neka organizacija plaća da se štrajkuje. Kada je rekao da se radi o 40 evra, odmah sam krenuo. Ovaj put smo uredno isplaćeni što nije bio slučaj u nekoliko ranijih štrajkova. Redovan sam na svim štrajkovima i još imam da naplatim oko 240 evra“ – rekao je Miloš S. koji je želio da ostane anoniman.

Zaposleni u Gradskoj upravi su takođe najavili da će u narednih pet dana takođe obustavljati rad na po sat vremena, što nas vodi do računice da će svako od njih zaraditi preko 200 evra.

Nažalost nismo uspeli da saznamo ko finansira ovakve i slične proteste.

Aleksandar Tasić

Ispiracija: VRANJE: Novi štrajk opštinara

Komentari

PODELI