ISIS planira ovo: Zauzeće Srbiju i Balkan!? (FOTO)

“Carstvo straha”, naslov je knjige koju je objavio novinar engleskog Bi-Bi-Sija Endrju Hosken u kojoj tvrdi da će do 2020. godone ISIS vladati polovinom sveta, uključujući Balkan!

Prema tvrdnjama i analizi britanskog novinara, Ilamska država ima plan delovanja, prema kojem će, navodno do 2020. godine, zauzeti veliki deo Evrope, uključujući i Srbiju, Hrvatsku i BiH, severni deo Afrike, Španiju, Bliski i Srednji Istok, i Kinu.

Pogledajte kartu

Naravno, sve ovo treba uzeti sa velikom ogradom.

U knjizi “Carstvo straha”, Hosken je otkrio detalje o planovima trenutno najjače terorističke organizacije, koja je u samo godinu dana uspela da osvoji velike delove Iraka i Sirije i na njima je uspostavila svoju državu, tzv. Kalifat.

Islamska država ima 50.000 članova i imovinu vrednu oko tri milijarde evra najviše zahvaljujući tome što kontroliše polja gasa i nafte u Iraku i Siriji, piše “Dejli rekord”, koji je razgovarao sa Hoskenom.

“Oni žele da osvoje sve što vide kao islamski sjet. Kada na teritoriji svih tih zemalja uspostave kalifat, onda će se okrenuti protiv ostatka sveta. Njihov cilj jeste da vladaju celim svetom”, kaže Hosken.

Hosken je u svojoj knjizi “Carstvo straha” otkrio da je Abu Musab al-Zarkavi 1996. godine organizovao terorističku grupu koja je kasnije prerasla u ISIS, a napisao je još tada sedam koraka programa koji će muslimanima doneti “veliku pobedu do 2020. godine”.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI