Kurdi ubili petoricu Turaka, sedmoricu ranili

Jedan turski vojnik je ubijen kada su kurdski militanti otvorili vatru na vojni helikopter pre poletanja u jugoistočnoj turskoj provinciji Sirnak, saopštla je danas turska armija.

U ovom napadu ranjeno je još najmanje sedam vojnika, prenosi AFP.

U odvojenom incidentu, takođe u provinciji Sirnak, koja se graniči sa Sirijom i Irakom, poginula su četiri turska policajca, kada je auto u kojem su se nalazili naleteo na bombu na putu.

I ovaj incident se pripisuje kurdskim militantima, prenosi agencija Rojters.

Jutros su, inače, jedan muškarac i jedna žena izvršili napad na Konzulat SAD u istanbulskom distriktu Sarijer. U ovom napadu niko nije povređen.

Nekoliko sati ranije desio se napad na policijsku stanicu u istanbulskom distriktu Sultanbejli, u kojem je ubijeno dvoje, a ranjeno najmanje 10 ljudi.

Istanbulska policija potvrdila je u saopštenju da su trojica policajaca i sedam civila ranjeni u eksploziji, ali nije navela broj ubijenih u ovom napadu, koji je izazvao delimično rušenje trospratnice i oštećenje oko 20 vozila parkiranih u blizini.

U Turskoj je povećano stanje pripravnosti pošto je pokrenut, kako zvaničnici navode “sinhronizovani rat protiv terorizma” prošlog meseca, uključujući vazdušne udare protiv Islamske države u Siriji i zabranjene Kurdistanske radničke partije sa sedištem u severnom Iraku, kao i kućni pritvor za stotine osumnjičenih.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI