Nikolić i Vučić vaterpolistima: Vi ste naš ponos

Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić priredili svečani prijem za vaterpoliste Srbije koji su osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Obećali brzu isplatu za uspeh i pomoć države

Šampione sveta u vaterpolu, reprezentaciju Srbije, svečano su primili predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić koji su im čestitali na osvajanju zlatne medalje u Kazanju i tom prilikom obećali da će država izmiriti sva dugovanja prema njima i Vatrepolo savezu u naredna dva meseca.

Nikolić je naglasio da su vaterpolisti svojim uspehom i pobedom nad Hrvatskom u finalu (11:4) digli Srbiju na noge, toliko da se bojao da ne dođe do potresa, jer je “sve poskakivalo i pevalo”.

“Nisu vam drhtale ruke, a znali ste kakva je odgovornost, jer vi ste nas navikli na pobede, mi od vas i očekujemo samo pobede… Da sam znao da će onako lako da bude protiv Hrvata, ne bih se pokidao na ova dva gola na početku, ali je trebalo da imam poverenja u vas…”, rekao je Nikolić.

U svom govoru Nikolić se osvrnuo i na izveštavanje Hrvatske radio-televizije, koja nije emitovala dodelu medelja, naglasivši da Srbija nikada ne bi prekinula prenos da su njeni reprezentativci osvojili srebrnu medalju.

“Onaj ko ne razume da sportisti mogu da pobede i izgube, da je i srebrna medalja uspeh, taj ne razume suštinu postojanja jedne nacije. Ja bih vam danas čestitao i da ste osvojili srebro”, rekao je Nikolić.

Istakao je da su hrvatski vaterpolisti izvanredni, ali da su ih i pored toga, srpski vaterpolisti sa lakoćom pobedili.

Predsednik Srbije je poželeo vaterpolistima da osvoje zlato i na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se naredne godine održava u Beogradu, ali i na Olimpijskim igrama u Riju.

“Nadam se da ćete uzeti i zlato u Riju, koje niko pre vas nije uspeo da osvoji”, kazao je Nikolić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je vaterpolistima da će država prema njima i prema Vaterpolo savezu u najkraćem mogućem roku izmiriti sve obaveze.

“Za ovo što ste sada uradili biće vam isplaćeno veoma brzo, za dva meseca mislim da možemo sve da završimo”, rekao je Vučić.

On je kazao da je za predstojeće Evropsko prvenstvo država obezbedila milion evra i da nedostaje još 1,1 milion koji će, prema njegovim rečima, biti obezbeđen.

Vučić je rekao i da će država kupiti dva montažna bazena, koji će posle prvenstva biti prebačeni u Vrnjačku Banju, jer to treba da bude centar okupljanja budućih šampiona.

“Doneli ste zemlji ogromnu radost i zadovoljstvo, ponosni smo na vas”, rekao je Vučić i pozvao građane da se okupe večeras u 20 sati i dočekaju vaterpoliste ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

“Sigurno neće biti toliko ljudi koliko ste nam radosti doneli sinoć”, dodao je premijer.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Živko Gocić zahvalio se premijeru i predsedniku na lepim rečima i poručio da će i budućnosti sa ponosom predstavljati Srbiju.

Reprezentativci su predsedniku i premijeru poklonili dve lopte i vaterpolo kapice.

Svečanosti u zgradi Predsedništva prisustvovao je i ministar sporta Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: Mondo

Komentari