"Zašto hapsiti Šešelja ako je Tompson na slobodi"

Ivica Dačić poručio da ne vidi zašto bi Srbija hapsila lidera SRS zbog paljenja zastave Hrvatske kada hrvatskim zvaničnicima ne pada na pamet da uhapse Marka Perkovića Tompsona, koji je tokom proslave “Oluje” pokazivao ustaške simbole.

“Nisam primetio da je vlastima u Hrvatskoj palo na pamet da uhapse pevača Tompsona, koji je otvoreno pozivao na ustaštvo sa fašističkim porukama. Neka oni srede svoje dvorište, a ne nama da traže da hapsimo Šešelja”, rekao je Dačić u intervjuu listu “Kurir”.

“Srbija poštuje svoje zakone, Kao što smo već u protestnoj noti rekli, potez tokom obeležavanja ‘Oluje’ u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU”, istakao je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske je u četvrtak 6. avgusta uputilo Srbiji protestnu notu zbog paljenja Hrvatske zastave u Beogradu, da bi kasnije istog dana protestnu notu uručilo i MSP Srbije Hrvatskoj zbog, kako je navedeno, uzvikivanja parola tokom proslave “Oluje” koje su poziv na linč i uništenje Srba (“Ubij, ubij Srbina”, “Za dom spremni” i “Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina”).

Iako Dačić kaže da je Srbija do sada Hrvatskoj uputila više od 150 protestnih nota, sagovornici Kurira tvrde da ova diplomatska razmena paljbe neće imati znatnije posledice.

Izvor: Mondo

Komentari