DW: “Šerif” na biciklu goni bahate vozače

Samozvani šerif na biciklu, Dejv Šeri iz hobija se bori protiv kršenja saobraćajnih propisa u Londonuu – prati, zapisuje, snima i prijavljuje i već je zaslužan za 70 zvaničnih presuda.

Po zanimanju je vozač autobusa, a svakoga dana biciklom, naoružan sirenom i kamerama, putuje od centra do periferije Londona i na tom putu uhvati dosta onih koji krše propise.

Kako prenosi Dojče vele, i jedan njegov kolega je ostao bez posla, pošto ga je Šeri usnimio sa telefonom u rukama u toku vožnje.

Šeri, koji je svestan da je jedan od najomraženijih biciklista u Velikoj Britaniji, prestupnike stavlja na “stub srama”. Po povratku iz patrole, snimljene video materijale postavlja na You tube.

Deo slobodnog vremena, Šeri provodi kao samozvani čuvar reda na jednoj prometnoj raskrsnici u centru Londona i kamerom snima sve koji telefoniraju dok voze ili prolaze kroz crveno.

Amaterski snimci, su prema navodima tamošnje policije, od pomoći jer pomažu u otkrivanju opasnih saobraćajnih deonica i kažnjavanju prestupnika, navodi Dojče vele.

Komentari

PODELI