Humane metode ključ do uspeha u pregovaranju

Vodeći mislilac iz pregovaranja Stjuart Dajmond u Beogradu održao predavanje za predstavnike poslovne zajednice.

Jedan od vodećih mislilaca iz oblasti pregovaranja, autor svetskog bestselera “Dobiti više – Kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu” i dobitnik Pulicerove nagrade,  profesor Stjuart Dajmond održao je predavanje za predstavnike poslovne zajednice u Beogradu.

Predavanje je okupilo veliki broj menadžera i predstavnika kompanija koji su od Dajmonda saznali pojedinosti redefinisane teorije pregovaranja predstavljene u njegovoj knjizi, nedavno objavljenoj na srpskom jeziku u izdanju Samizdata B92.

Dajmond podučava na svetskim univerzitetima i savetuje vlasnike kompanija i najviše državnike u više od 40 zemalja sveta. Na osnovu svog 25-ogodišnjeg iskustva napravio je preokret u podučavanju veštine pregovaranja koristeći takozvane humane metode, kao što su: uvažavanje percepcije druge strane, emocionalna osetljivost, uspostavljanje snažne lične povezanosti i neprikosnoveno poštovanje istine.

Tokom dvočasovnog predavanja, Dajmond je kroz ilustrativne primere iz prakse, predstavio alate svoje teorije pregovaranja, kao i konkretne rezultate postupka. Jedno od iskustava koje je podelio je bio uspešan ishod pregovaračkog procesa u Boliviji, kada je uspeo da ubedi 3.000 poljoprivrednika iz džungle da umesto ilegalne koke, počnu da uzgajaju banane.

“U procesu pregovaranja su daleko ubedljivije i delotvornije strategije koje počivaju na međuljudskim odnosima i obzirnosti prema emocijama drugih, jasni ciljevi i postupno posmatranje svake situacije kao jedinstvene. Opšteprihvaćeni koncepti racionalnosti, moći, odustajanja i ‘win-win’ koncepti zapravo  uglavnom ne funkcionišu najbolje”, poručio je Dajmond.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI