Otvoren sajam zapošljavanja, posao za 1.717 ljudi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas Beogradski sajam zapošljavanja i praksi i istakao da je najveći problem i obaveza Grada da stvori šanse da mladi nađu posao.

Ono što je veoma važno je da svaki mladi čovek ima mogućnost da se obrazuje, zaposli i osim sajma zapošljavanja, pozivam studente da učestvuju u BG praksi, rekao je Mali.

Tokom leta, dodao je on, imaće priliku da rade u Gradskoj upravi, JKP i steknu iskustva koja im mogu pomoći na ovakvim sajmovima.

Mali je kompanije, koje učestvuju na sajmu, podsetio da je grad otvorio Kancelariju za brze odgovore i da u roku od dan ili dva mogu dobiti odgovore na sva pitanja.

Sledeće nedelje, najavio je Mali, biće raspisan javni poziv za subvencionisanje proširenja kapaciteta malih i srednjih preduzeća, kao mali doprinos grada zapošljavanju mladih i jeftinijem finansiranju preduzeća.

Na Beogradskom sajmu zapošljavanja učestvuju 87 poslodavaca, domaće i strane kompanije i preduzetnici koji posluju u Beogradu i širom Srbije, a kojima je potrebno 1.717 radnika različitih zanimanja i kvalifikacija u oblasti informacionih tehnologija, ekonomije, medicine, mašinstva, građevinarstva, obrazovanja, trgovine i usluga.

ONLAJN PRIJAVE NA SAJTU NSZ

Zainteresovani građani moći će danas i sutra na internet sajtu Nacionalne službe zapošljavanja pogledati ponude i aplicirati za poslove u kompanijama koje učestvuju na beogradskom Sajmu zapošljavanja i praksi 2015. koji je otvoren danas u Domu omladine.

”Zbog velikog interesovanja uveli smo novinu, a to je da će u ponude poslova poslodavaca koji učestvuju na sajmu, ali i onih koji zbog ograničenih prostornih kapaciteta nisu mogli da dođu jer nije mogao da im bude obezbeđen štand, građani imati uvid u bazi otvorenih radnih mesta na internet sajtu NSZ-a”, saopštili su iz NSZ.

Kako su naveli, danas od 12 sati i sutra tokom čitavog dana svi zainteresovani će moći da apliciraju putem sajta NSZ.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI