Dodik tvrdi: Neće biti usvojena rezolucija!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija neće usvojiti rezoluciju Velike Britanije o Srebrenici.

Dodik je rekao da rezolucija neće ni biti na dnevnom redu Saveta bezbednosti.

“Ako rezolucija i dođe na dnevni red, ima mehanizama koji će onemogućiti usvajanje”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci a prenela je Fena.

“Britanci su kroz istoriju podržavali, čak i u momentima raspada Otomanske imperije, Turke i zadržavali ih kroz vekove. Kasnije su nam poslali Padija Ešdauna da devastira naš položaj iz Dejtona, a sada nam predlažu rezoluciju kojoj kao kolektivititet treba da navučemo istorijski sram na sebe. To nije politika dobrih namera Velike Britanije. I dosta nam je bilo Ešdauna da bismo mogli da trpimo bilo šta od njih. Oni nisu ljudi dobrih namera. Sve i jedan ambasador iz Velike Britanije dođe ovde s namerom i instrukcjom da radi protiv Srba i RS-a i to je jasno”, rekao je Dodik.

Zasmetale su mu i izjave nekih ranijih britanskih ambasadora o “bosanskim Srbima”, navodeći da je to uvreda za Srbe.

Dodik je rekao i da nije dobrodošla politika mešanja Velike Britanije u unutrašnje stvari na ovim prostorima i da predložena rezolucija o Srebrenici “dodatno rastura BiH”.

“Ako im je to cilj, izviniću se za ovo prethodno rečeno i prihvatiću njihove namere”, zaključio je Dodik.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI