Glavaš: Bal vampira u Jadovnu

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš poručio je Miloradu Pupovcu, predsedniku Srpskog narodnog veća, da više ne pravi “bal vampira” u Hrvatskoj, aludirajući na obeležavanje stradanja Srba u Jadovnu.

Na svom Facebook profilu, komentarišući skup kojim je dat pomen Srbima ubijenim u ustaškoj NDH, kao i izjave o Alojziju Stepincu, Glavaš je poručio Pupovcu da “naredne godine ode u Srbiju i tamo igra kolo”.

Za Glavaša je skup nad jamom u Jadovnu, gde su masovno pobijeni Srbi svih uzrasta, “maska dušebrižništva” i “bezosjećajna komemoracija”, a učesnici su, navodno, vređali nacionalne svetinje i osećaje Hravata, pa im treba zabraniti ulazak na teritoriju Hrvatske.

Glavaš, kao i neke druge javne ličnosti u Hrvatskoj, smatra da je neumesno govoriti o kadrinalu Stepincu na način na koji je to učinio srpski ministar Vulin.

Tokom komemoracije u Jadovnu, Vulin je za Stepinca rekao da je bio “vikar ratnih sveštenika”u vreme NDH.

Nazvavši Pupovca “etno-biznismenom” i optuživši državni vrh Srbije za četništvo, Glavaš je savjetovao vlasti Hrvatske da im daju, kako je naveo, “šut kartu”.

Branimir Glavaš osuđen je za učešće u ubistvima osječkih Srba devedesetih godina. Pošto je pobegao ih Hrvatske, kaznu je služio u BiH.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI