Bosna diže ulog: "Orić ključ odnosa sa Srbijom"

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da bi puštanje Nasera Orića iz ekstradicionog pritvora u Švajcarskoj i njegov povratak bili od ključnog značaja za nastavak oporavka odnosa BiH i Srbije.

Izetbegović je u razgovoru sa britanskim abasadorom u BiH Edvardom Fergusonom rekao da je hapšenje Orića u Švajcarskoj i ponašanje Srbije u ovom slučaju “neprihvatljivo i razočaravajuće”, prenela je Fena.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, Izetbegović se zahvalio Velikoj Britaniji za Predlog rezolucije o Srebrenici, koja je dostavljena Savetu bezbednosti UN, izrazivši nadu da će je podržati i druge zemlje članice tog tela.

Izetbegović je izrazio zahvalnost i zbog obima i načina obeležavanja dvadesete godišnjice od zločina u Srebrenici, koje će biti organizovano širom Velike Britanije. Potvrdio je i da će tim povodom prisustvovati centralnoj svečanosti obeležavanja u Londonu 6. jula, dodaje se u saopštenju Predsedništva BiH.

Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice i Udruženje majki Srebrenice uslovili su ranije danas održavanje komemoracije puštanjem Orića iz pritvora u Švajcarskoj do 30. juna.

Izvor: Mondo

Komentari