Novi direktori u Železnicama Srbije

Tri nova privredna društva u Železnicama Srbije počela su da rade, konstitusanjem skupštine tih preduzeća i imenovanjem vršioca dužnosti izvršnih direktora, saopštile su Železnice Srbije.

Za predsednika Odbora direktora i vršioca dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom “Infrastruktura železnice Srbije”, imenovan je Goran Maksić, a za izvršne direktore Milan Šegan i Dušan Garibović.

U Društvu za železnički prevoz robe “Srbija kargo” za vršioca dužnosti predsednika Odbora i generalnog direktora imenovan je Miroljub Jevtić, a za izvršne direktore Zvezdan Pavićević i Radoljub Gemaljević.

Skupština Društva za železnički prevoz putnika “Srbija voz” prihvatila je predlog da se za predsednika Odbora i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje Jugoslav Jović, a za izvršne direktorke Vesna Brajović i Vesna Radosavljević.

Skupštine sva tri društva, koje su konstituisane u skladu sa zaključkom Vlade Srbije, imaju po pet članova.

Očekuje se, kako se navodi, da će novoosnovana društva, uz postojeće društvo “Železnice Srbije”, ubuduće poslovati efikasnije i rentabilnije.

Izvor: Mondo

Komentari