Ljajić o Telekomu: Ne smemo dozvoliti neuspeh

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se Telekom neće prodavati po svaku cenu ukoliko se za njega ne dobije očekivana ponuda.

On je naglasio da se ne sme dozvoliti novi neuspešan postupak prodaje kao 2011. godine.

“Mi znamo ispod koje vrednosti nećemo prodavati Telekom i verujemo da tu cenu možemo dobiti u ovom postupku”, rekao je Ljajić novinarima nakon otvaranja kongresa turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike “Dani dobrih prilika”.

On je naglasio da Telekom ne sme da doživi sudbinu iz 2011. godine kada je postupak prodaje propao, jer umesto da se tada ulaže u investicije, razvoj i nove tehnologije, bavili smo se prodajom i proces je bio neuspešan.

“Ne smemo da dozvolimo novi neuspešan potupak u svemu ovome”, kazao je Ljajić. Na pitanje koja je to očekivana ponuda ispod koje se neće ići i koliko ima zainteresovanih za kupovinu Telekoma, on je rekao da ima više zainteresovanih i investicionih fondova i telekomunikacionih kompanija ali da o detaljima ne može da se govori jer je privatizacioni savetnik ukazao da se ne govori ni o zainteresovanim kupcima niti o proceni vrednosti Telekoma jer to može da utiče na proces.

Lajić je rekao da postoje vrlo jasni kriterijumi i uslovi za sve ponuđače i da će Radna grupa i Komisija Vlade Srbije u narednih 14 dana analizirati sve prispele neobavezujuće ponude od kojih treba da se izdvoje kvalifikovane ponude.

Posle toga oni koji su zainteresovani i ispunjavaju sve propisane uslove imaće priliku da ostvare uvid u sva dokumenta, poslovanje i ugovore Telekoma, pa nakon toga i da predlože konkretnu ponudu za preuzimanje Telekoma, kazao je Ljajić.

On je dodao da kada dobijemo sve obavezujuće ponude od zainteresovanih, Vlada Srbije će doneti konačnu odluku o prodaji.

Ljajić je kazao da se prodaje jedan od najznačajnjih resursa u zemlji.

“Ne želimo da taj proces bude bilo čime ugrožen, želimo da dobijemo cenu jer Telekom ne sme da doživi sudbinu iz 2011”, poručio je Ljajić.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI