Vučić: Koji pritisak na Jankovića?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji pritisak na ombusmana Sašu Jankovića, a da zaštitnik građana svojim ponašanjem govori mnogo više o sebi nego o onima koje svakodnevno kritikuje.

“Koji pritisak, da li ga je neko smenio? Niko, ćutim ko zaliven“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, upitan da prokomentariše saopštenje visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava, koji je izrazio nadu da će se vlada distancirati od optužbi protiv Jankovića.

Vučić je rekao da će štititi Srbiju i njene institucije, za razliku od, kako je naveo, onih koji se na institucije pozivaju, a urušavaju ih.

“Nemam ništa protiv za to što mi neko kaže, ali trudim se da se ponašam u skladu sa interesima zemlje i uvek govorim istinu”, rekao je premijer.

Vučić je rekao da je pismo porodice ubijenog prijatelja Saše Jankovića, koja, kako je rekao, nema pravo na svoju istinu, bilo cenzurisano u medijima jer ga je objavila samo jedna televizija i jedne novine.

“A zamislite da je iz mog pištolja neko ubijen, šta biste mi vi radili, krv biste mi pili dan i noć, metaforično rečeno”, rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da deo medija govori da postoji strašan pritisak, ali je ocenio da su ga sami izmislili i da uživaju u njemu.

“Vodite hajku, a pričate o tome da neko drugi vodi hajku”, rekao je Vučić.

On je podsetio da ova vlast nije smenila ni postavila nijednog urednika i kao primer naveo da je SNS imala četiri kandidata za generalnog direktora RTS, ali da je Upravni odbor izabrao Dragana Bujoševića, prema Vučićevim rečima, novinara bližeg drugoj političkoj opciji.

Vučić je rekao da nema problem da o ombudsmanu razgovora ni sa komesarom EU Johanesom Hanom, koji sutra dolazi u posetu Srbiju, ni sa bilo kim drugim, ali da o Jankoviću više govore njegove reči što građani, kako navodi, prepoznaju.

“Molim vas da me više ništa po tom pitanju ne pitate, jer hoću da ćutim, osim što ću pred Hanom i nekim drugima da govorim da bi narod video da ih se ne plašim ni najmanje i da sam istinu uvek spreman u lice da im saopštim”, rekao je Vučić.

Komentari

PODELI