Tasovac povređen, policija ispituje napad

Ministar kulture Ivan Tasovac lakše je povređen u incidentu koji se dogodio 2. maja ispred zgrade u Ulici Ljube Stojanovića u Beogradu, izjavila je šefica Biroa MUP-a Srbije za saradnju sa medijima Biljana Ivković.

Ona je Tanjugu rekla da je ministar Tasovac prijavio osobu koja mu je nanela povrede i dodala da je policija preduzela sve neophodne mere da ispita slučaj.

Biljana Ivković je navela da je policija uzela izjave učesnika i svedoka, pregledala snimak sa sigurnosne kamere i prikupila podatke i dodala da je izveštaj prosleđen nadležnom tužilaštvu.

Tasovac je pre oko dva meseca dobio pretnje da će biti ošišan na ćelavo, zbog čega mu je pojačano obezbeđenje. 

Nekadašnjem šefu Filharmonije tada je zapretila nepoznata osoba, što je uredno prijavio policiji, te nadležni organi trenutno istražuju kome smeta zaštitni znak ministra, objavio je list “Kurir” početkom marta.

U MUP su nezvanično potvrdili da je Tasovac zbog pretnji dobio obezbeđenje.

Pretnje je dobio usmeno. Na ulici mu je prišao čovek i rekao da će mu ošišati kosu. Budući da policija sve pretnje, kako građanima tako i ljudima na vlasti, shvata ozbiljno, ministru Tasovcu je odmah dodeljeno obezbeđenje. Ništa se ne sme prepustiti slučaju jer danas ima raznih ljudi koji su na sve spremni”, rekao je izvor “Kurira”.

Komentari

PODELI