OPREZ: Ne kupajte se na Adi, voda je hladna

Sezona kupanja na Adi Ciganliji počeće kada temperatura vode dostigne 21 stepen Celzijusa, a uklanjanje trave iz jezera počeće u ponedeljak, 11. maja, pa će jezero biti očišćeno do početka sezone.

Uprava Javnog preduzeća Ada Ciganlija apeluje na sve posetioce da se uzdrže od ulaska u vodu Savskog jezera obzirom da njena temperatura još uvek nije  dostigla nivo koji je neophodan za bezbedno kupanje”, rekla je za portal MONDO portparolka tog preduzeća Maja Pavlović.

Ona je istakla da je temperatura vode u jezeru je samo 18 stepeni, iako su proteklih nekoliko dana dnevne temperature vazduha bile izuzetno visoke za ovo doba godine.

Ovakva temperaturna razlika predstavlja šok za organizam i može izazvati nagli porast krvnog pritiska što dovodi do nesagledivih posledica po zdravlje i život potencijalnih kupača“, rekla je Maja Pavlović.

Pošto kupališna sezona još nije počela, na Adi Ciganliji nema dežurstava ekipa Hitne pomoći kao ni spasilačkih službi koje bi mogle da intervenišu, navela je portparolka Ade.

Kako bismo izbegli neželjene posledice, a pre svega zbog bezbednosti svih posetilaca, apelujemo na uzdržavanje od kupanja u Savskom jezeru do zvaničnog otvaranja kupališne sezone“, rekla je Maja Pavlović.

Komentari

PODELI