Zašto ne žele šoping mol u MUP-u u Kneza Miloša?

Beogradska opština Savski venac oštro se protivi izgradnji tržnog centra na mestu nekadašnje zgrade saveznog MUP-a u veoma prometnoj saobraćajnici Kneza Miloša. Biće blokiran Urgentni centar KCS, pišu “Novosti”.

Čelnik centralne gradske opštine, Dušan Dinčić, uputio je dopis gradonačelniku Beograda, Siniši Malom, u kome ukazuje na dve urbanističke studije koje su pokazale da bi šoping mol Beograd Plaza na tom mestu saobraćajno blokirao žilu kucavicu centra prestonice.

Naime, studije Urbanističkog zavoda Beograda i nemačke kosultantske kuće PTV, pokazale su da saobraćajna mreža ne može da podnese uvećane kapacitete ako bi se tu izgradio tržni centar, piše beogradski dnevnik.

“Eventualnom izgradnjom doći će do drastičnog povećanja broja automobila u Kneza Miloša i Sarajevskoj ulici, što će značajno otežati svakodnevno funkcionisanje Kliničkog centra Srbije, pre svega njegovog Urgentnog centra”, kaže Dinčić.

Prilikom hitnih medicinskih intervencija, kojih je na stotine svakog dana, svaki minut je važan a hiljade novih automobila koji bi, prema proračunima samih investitora, stalno ulazile i izlazile iz garaže tržnog centra, neminovno znače zagušenje u najvažnijoj ulici za pristup Urgentnom centru.

Pored korisnika Kliničkog centra Srbije problem će imati i svi građani koji tuda prolaze i čija kašnjenja će biti nemerljivo velika, a svakako će se pogoršati kvalitet života stanovnika Savskog venca, kaže Dinčić.

Komentari

PODELI