Napadi nožem u centru Beograda navijački obračun?

Marko K. (17), Lazar G. (17) i Jeremija M. (17) uhapšeni su zbog sumnje da su pretprošle noći u centru Beograda napali i nožem i bokserom povredili četiri vršnjaka.

Iako se u prvom trenutku verovalo da su mladići nasumice birali žrtve, istražitelji sumnjaju da su dve grupe mladića od ranije u sukobu, piše “Kurir”.

Policiji je, kako navodi sagovornik lista, oko pola tri ujutru prijavljeno da mladići idu kroz grad, napadaju i ubadaju prolaznike, kao i da je nekoliko osoba povređeno u Ulici Luke Lazarevića, na samom početku Brankovog mosta, kao i na Studentskom trgu.

“Mladići koji su se našli na Brankovom mostu Savo V. (18) i Andrija M. (17) ubodeni su u butinu i u leđa. Oni su rekli da ih je grupa nepoznatih momaka napala i iz čista mira ubola. Kako su bili uplašeni i krvarili su, prevezeni su u Urgentni centar, gde im je pružena pomoć, nakon čega su pušteni na kućno lečenje”, kažu izvori bliski istrazi.

Napadači su krvavi pir nastavili na Studentskom trgu, na platou ispred Filozofskog fakulteta.

“Tu su susreli Borivoja M. (18) i Nikolu D. (18), koje su takođe napali. U međusobnom koškanju uboli su jednog od mladića, dok se drugi izmakao kako bi izbegao nož. Napadač ga je sustigao i bokserom mu naneo povrede”, priča taj izvor. Građani koji su se našli na ulici pozvali su Hitnu pomoć.

“Momcima je pružena pomoć, ali su odbili da ih odvezemo u Urgentni centar”, rekla je Nada Macura iz Hitne pomoći.

Nakon samo pola sata policija je identifikovala i privela mladiće.

“Kod Marka K. (17) pronađeni su bokser i nož. Kad je policija stavila lisice Lazaru G. (17), još uvek su mu bile krvave ruke i garderoba, a s njima je bio i Jeremija M, koji je takođe priveden“, rekao je izvor blizak istrazi. Prema njegovim rečima, sumnja se da sukob između dve grupe traje već neko vreme i da je kulminirao kad su se pretprošle noći susreli u centru grada.

“Zasad nije isključena mogućnost da je pozadina sukoba navijački obračun”, kaže sagovornik upućen u istragu.

Uhapšeni mladići juče su saslušani u tužilaštvu u prisustvu roditelja, navodi “Kurir”.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI