Lančani kod Velike Plane. Poginula deca

U saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Krnjeva kod Velike Plane jutros je poginulo dvoje dece, a 10 osoba je povređeno, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

U udesu je učestvovalo šest vozila, a do nesreće je došlo oko 2.20 časova, tako što je putničko vozilo “fijat” beogradskih registarskih oznaka, koje se kretalo srednjom kolovoznom trakom iz pravca Niša prema Beogradu, udarilo automobil “BMV” beogradskih registarskih oznaka.

Nakon toga su se oba vozila zaustavila u zaustavnoj traci. Videvši da je došlo do sudara, vozač vozila “tojota” nemačkih registarskih oznaka, koji se kretao iza njih, usporio je kretanje, međutim, njega je sustigao i udario autobus makedonskih registarskih oznaka (na liniji Gostivar – Beč).

Od siline udara, “tojota” se okretala po kolovozu i zaustavila se u zaustavnoj traci, dok je autobus nastavio kretanje i udario u automobil “krajsler” bugarskih registarskih oznaka, usled čega je “krajsler” udario u vozilo “BMV” poljskih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred njega.

Dvoje dece (2008. i 2015. godište) iz vozila “tojota” je podleglo povredama u bolnici u Smederevu, dok je 10 osoba iz ostalih vozila, od kojih četvoro dece, teže i lakše povređeno.

Uviđaj lica mesta nezgode izvršio je zamenik Osnovnog javnog tužioca u Velikoj Plani, uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije.

Po njegovom nalogu, vozaču autobusa, makedonskom državljaninu (48), nakon ukazivanja medicinske pomoći biće određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Saobraćaj na autoputu, u smeru ka Beogradu, nije bio u prekidu i adekvatno je preusmeravan i odvijao se preticajnom trakom.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI