Užas u Knjževcu: Štićenici doma silovali cimera

Policiji prijavljen slučaj seksualnog zlostavljanja u Zavodu za vaspitanje mladih u Knjaževcu. Dvojica dečaka napastvovala N. J. (14) pored kamenoloma u Trgovištu.

Štićenika Zavoda za vaspitanje mladih u Knjaževcu N. J. (14) silovala su dvojica petnaestogodišnjaka iz istog doma pored obližnjeg kamenoloma u Trgovištu. Kako je potvrđeno “Večernjim novostima”, slučaj je prijavljen policiji pre dva dana, a lekari su potvrdili da je dečak seksualno zlostavljan.

Klupko ovog jezivog čina je počelo da se odmotava kada je napadnuti dečak prijavio vaspitaču da je bio žrtva silovanja 3. avgusta. Do detalja je opisao dramu i kako se sve dogodilo. Naime, rekao je da su ga dvojica dečaka iz doma namamili da pođe sa njima. Ispričali su mu kako će se “malo okupati u reci a zatim pecati”.

“N. J. se pribojavao da se njihov “izlet” neće dopasti vaspitačima, ali je popustio na navaljivanje starijih cimera  Računao je da će ga oni kao stariji zaštititi i da će smisliti opravdanje ako budu uhvaćeni. Nije ni slutio šta su u stanju da mu urade”,  rekao je za list izvor blizak istrazi.

Dečak je ispričao inspektorima da su ga cimeri, nakon sat vremena pešačenja poljskim putem od Knjaževca prema reci, odvukli u šipražje i naizmenično silovali. Nakon toga, istim putem su se vratili u Zavod, a da niko ništa nije primetio.

Ovaj jezivi zločin je prijavljen policiji pre dva dana, a N. J. je inspektorima rekao da su ga stariji cimeri na silu naterali na seksualne odnose. kako list nezvanično saznaje lekarskim pregledom utvrđene su povrede koje svedoče o nasilnom odnosu.

Ovaj slučaj dodatno komplikuje činjenica da su za silovanje osumnjičeni maloletnici, zbog čega im je nemoguće odrediti pritvor.

“Ne znamo tačno šta se desilo, čuli smo da je bilo silovanje i naslućujemo ko su akteri, a ko je žrtva. Situacija u Zavodu je mučna i jedva čekamo da se sve otkrije”, rekao je jedan od štićenika doma.

ZAVOD BEZ KOMENTARA

Novinari “Novosti” su nekoliko puta pokušavali da dobiju izjavu direktora Zavoda u Knjaževcu. Direktor navodno nije bio tu, a na telefon su se naizmenično javljale osobe koje su davale protivrečne izjave.

U prvom mahu su rekli da kao takva ustanova žele da razgovaraju sa novinarima, potom da neće davati bilo kakve izjave.

Na kraju su porekli da se bilo šta slično silovanju dogodilo među njihovim štićenicima, da bi na kraju obećali da će se oglasiti sledeće nedelja i tek kada istraga bude okončana.

Izvor: Mondo

Komentari

PODELI